Pages

Wednesday, June 30, 2010

t a g g e d jirah....(baca jgn tak baca)

aq ada dapat tagged nier...
semua kena baca ia..jangan tak baca..
baca campai habis
sebab awak-awak semua yg akan ditag.
ia, tak tipu der.
adeq aq g-rah yg tag aq.
suka yer g-rah aq dah jawab tagged ko nier..
x caya ker???
x caya g la jenguk dia pnya belog.
apa2 pon bc aq nyer entri dulu yer...


Soalan nya...

10 fakta tentang saya
  1. suka tido
  2. suka online
  3. suka download
  4. penyayang
  5. setia
  6. kuat bebel
  7. pemarah
  8. kelakar
  9. pandai
  10. perasan
 
10 perkara menakutkan saya
  1. Dia(allah)
  2. mati
  3. kena marah
  4. org tgh marah
  5. tak jadi kawen dgn hubby tersayang
  6. org mabuk
  7. org giler
  8. kena rompak(kira2 tmpt ada jenayah la)
  9. kawasan bayak serangan yg mengelikan like lipas,tikus,whatever)
  10. hantu la,kan setan

10 perkataan yang selalu saya sebut 
  1. der
  2. sengal
  3. aduhai
  4. keje
  5. omg
  6. orait
  7. whatever
  8. bodoh la.
  9. giler la
  10. bangang tol
10 perkara yang amat bernilai
  1. diri sendiri
  2. keluarga tersayang(termasuk suma sedara la)
  3. my hubby
  4. sehabat2 karib n seangkatan dgn nyer
  5. broadband
  6. kereta wira tercyunk
  7. handpone buruk ko
  8. duit simpanan ku
  9. kojo yg bakal aq dapat
  10. semua barang yang aq beli @di beri kan oleh org kepada ku (t'utama my hubby yg bagi)
10“pertama kali” dalam hidup saya

  1. pertama kalinyer raya tak bsama family masa form 3(sedih giler)
  2. bayar duit sek guna duit belanja yg disimpan sendiri
  3. bercinta pada pandangan pertama with is....(so sweet)
  4. n pertama kali gak la putus cinta dgn dia leh kurus n kekecewaan sgt(eheheheh)
  5. pertama kali gak la aku melayan tagged dgn semangatnyer ni ahhh
  6. pertama kali gak dia ajak aq kawen aritu balik dr kg dia(my hubby love u)
  7. pertama kali aq dok asrama waktu darjah 3
  8. pertama kali aq dapat laptop ms belajar kat iic(ayah yg bagi)
  9. pertama kali aq beli handpone sendiri jenama nokia 3310 jer
  10. pertama kali aq dok pondok aq rasa tak best sgt tapi sebenarnya best giler(banyak memory kat situ yg mendewasakan aq)
7 orang bertuah (JAWAB TAG NI BALIK!)

sapa yang baca jawab la balik tagged ni n jangan lupa jd my follower k


p/s: berjaya juga akhirnyer...puas ati yer... smilez

AwEk cUTe, UcUk_Nor
LoVe u'ALL

Saturday, June 26, 2010

( I F O L L O W Y O U)award + tagged= 1

THANK LA kpd ADIK ATAI sbb pass award nier 
kat akak ko yg tak prnh tagged ko balik....
eheheheheh muahmuahmuah;p
anyway I LOVE U LA....


okey la award ni bekenaan dgn

 BLOG AWARD WINNER , INTERESTING BLOG AWARD !

musykil gak aku mula2..
intresting ke blog aku ni...
ehehehhehe
tapi caya la intresting dia nak taw pasal aku ehehhehe ;p

tak caya dia bagi aras ni kat saya leh tinju dia nyer page in thislink(klik ler)

ok tanpa membuang masa award yg di nanti2 adalah
jeng
jeng
jeng
(terlebih sudah,wakakaka)

ini dia award nyer.....

lepas copy award kena jawab soalan..pelik2
sptutnyer sblm dapat la kena jawabka..apa2 la yg penting dapat awardkan...
ehehehhehe (keeping smilez)

1. Thank and link the person that tagged you:
thanks to sis atai yg ATAI SELALU...wkakak :)
syg ko selalu..damn
.muah muah !


2. Tag 15 bloggers you've recently discovered and think fantastic:
sis atai
and also all my follower
ahahahha ngelat...
 


3. Contact that blogs and let them know they've been tagged
okey, tu suma bukan masalah...


4. State 7 things bout yourself : 
-simple
-independent
-setia
-penyayang
-ske surf internet(x leh hidup tanpa broadband)
-syg family
-comell itu semestinyer :))
_________________________________________________
tagged ini gak dari sis atai yg m'rajin mjenguk ke blog org lain dan mberi
kpa aq lak....
malaz tapi suka...ahahahaha 
harap suka la dgn jawapan tak seberapa saya nier

1. Terangkan personaliti anda melalui 3 perkataan.

comel
penyayang
cute


2.Sekarang ni tengah belajar atau kerja? Belajar apa atau kerja apa??
di ketogori mana yer...penganggur berjaya yg tgh cari keje...

3.Apakah yang anda lakukan setelah bangun dari tidur??
termenung kan nasib..malang tol tahun nier...

4.Antara KFC dan McD, yang mana satu pilihan kalbu??
dua dua ! HAHA !
ehmmm tapi prefer mkn kat uma..halal dan bersih
eheheheheh ;p

5.Makan, tidor atau main?
main per yerk....ehm kalau main internet tu semsti nyer first la
baru tido,after that baru mkn...
sbb nak diet,nk kurus(lawan atai)
ahahahahha mampu ke aku...
wakakakaka ;p 

6.Adakah Handphone penting bagi anda?
yup,mesti la penting...
kalau tak mcm mana my hubby nak kol
n nak dpt panggilan penting utk keje.....ehehehhe ;p

7.Suka lelaki/perempuan yang bagaimana?
yank jujur, tak menipu also baik
bkn juz nak guna kan aq bila berkawan..
yg pnting sentiasa ada diwaktu susah atau senang


8.Andaikan esok berlakunya banjir yang sangat dasyat dan anda berpeluang menyelamatkan 3 orang, siapakah mereka yang anda akan selamatkan??
tak nak selamat kan sesapa la
tak leh selamat kan sume....
baiq aq terjun mati sesama...
ahahahahhaha ;p


9.Apakah barangan yang selalu anda bawa bersama ketika keluar dari rumah??
of coure diri sendiri
wallet
kalau jauh kereta
handfone
ehehehhehee ;p


10Siapakah lelaki/perempuan idaman anda??
idaman bakal suami kot....ahahahah ;p

11.Siapakah yang anda TAG dan apakah yang anda fikirkan tentang beliau?
tak ada sesiapa pon.....suma yg nk tagged ada yg dah wat

12.Kenapa anda jawab soalan tag?? 
suka la.....

13.Pilih rakan-rakan yang anda ingin Tag :
disebabkan sy malas nk copy link .
sapa2 yg bc sile la ambil tagged nier...
:))

*thanks sis atai....:p
p/s: benda alah ni wat kan aku excited je nak update blog...
AwEk cUTe, UcUk_Nor
LoVe u'ALL


Monday, June 21, 2010

thanks for the awards....( L O V E I T)

Okey,kali nie ade 2award perlu ditebus. First award nier dari sis g-rahsis atai yg cute miut tue. Thankz sangat-sangat eyh. bagi kat akak ko nier  award. secara jujur tak layak pon....
apa-apa pun terharu nier !! ^_^ .sampai rase nak lelompat sampai ke bintang....
(perasan kecik la pula...)muaxx tuk kamu...;p
i like it....
inilah award yang saya dapat menjadi follower dorg..
I LIKE IT....

klu nk award 2 klik disini.

AFTER take a award must answer this question.....
jeng...jeng...jeng....jeng....

1.Sebutkan nama blog anda dengan kuat dan jelas
STORY BEHIND MY LIFE>>>>>>
STORY BEHIND MY LIFE...
dgr dgn jelas kan...kalau tak lagi 3kali jumaat la tuer...
ehehehehehhe ;p

2.Sila cari orang yang bernama Haikal Muzamel dan Fredy Ilyas
ehmmmm....dah cari dah...
jawapannyer,no. yang anda dail tiada dah perkhidmatan 
terima kasih...
eheheheheh ;p 
leh kan jawapan camnier,halal la

3.Apakah soalan ketiga
soalan ketiga berbunyi begini....
apakah soalan ketiga? ah apa tunggu lagi,jawap la 

4.Camna nak jawab soalan ni tanpa menjawab soalan ni
senang jer....jawab jer la...ahhhhh tak susah kan...

5.Tagkan menatang ni kepada lima orang yang telah tagkan anda menatang ni sebelum ini
ok....atai,g-rah....yang lagi 3 tu ehmmmmm sapa yang baca la..
ahahahahahh ;p

 

apa2 pon thanks tu my sis fateha n g-rah coz give me this....
I Love U ALL....

P/S: sebenarnya aku suka award ni cantik....nanti bagi lagi yerk..

AwEk cUTe, UcUk_Nor
LoVe u'ALL

Sunday, June 20, 2010

hari bapa(ayah la.....)

 AYAH WITH CUCU KESAYANGAN (ARIYANA)
 
entri kali ni aq masuk kan dlm blog aku ni sempana FATHER'S DAY....
tapi bagi kitorg adik beradik kita panggil HARI AYAH sebab kitorg hanya ada ayah jer....
eheheheheh keeping smilez

S E M P E N A  H A R I   B A P A  
aq harap sangaat dapat celebrate dgn ayah aq iaitu pak amil salleh...
TAPI impian hanya boleh dicipta tapi TAK muingkin terjadi....
but it's ok....I STILL LOVE U AYAH...LOVE SANGAT2..
kat sini aq nak cite bebanyak pasal ayah yg paling aq syg...
ayah aq ni seorang yg ego nye tinggi,garang taw,
dia lawak tapi bagi kitorg menyakitkan ati jer...(tak paham naper dia gelak)
confuse taw dibuatnyer,,,,AYAH ttp cool..
kitorg tak pernah taw masalh dia,
sebab dia tak nak kitorg pikir tu suma...

dia selalu memara,kalau umie bising
tapi tu cuma kerana diletih dgr umie mbebel
(mmg letih dgr umie mmbbel,tahi telinga leh cair)
tapi aq taw dalah hati dia sayang sangat kat kitorg adik beradik,tak dinafikn...
Dia nak kitorg berjaya dunia akhirat walaupun dia tak bagitaw cara dia itulah menunjukan..

waktu kecil aq rasa beruntung sentiasa disamping ayah....
dia akn hantar dan ambil aq dari sek....
tapi lepas mak dgn ayah divorce....
aq dah jauh dgn ayah......
aq pilih hidup dgn mak bukan bererti aq tak sayang dia tapi....
ini suma untuk mjaga emak,aq taw ayah taw mn yg baik..
aq tak nak mak aq terbiar....
aq tak mara dengan suma yg berlaku tapi terkilan jer..
klu tak we still bsama sekeluarga...
Apa pon yang ayah buat msti ada sebab kan....

dah besar ni leh jer jumpa ayah selalu,
sayang pipi ayah,berborak cerita2 dgn ayah 
tapi itu suma mustahil kerana kami malu.....
sebab kami tak pernah buat itu suma bersama dgn ayah...

satu kata2 ayah slalu aq pegang: 
ayah tak nak korg adik beradik bergaduh sesama sendiri..
apa pun msti bersama...macam ayah adik beradik...
(jadi kitorg adik beradik sentiasa saling menyayangi satu sama lain...)

AYAH AKAK SAYANG AYAH SANGAT2..
akak harap ayah akan sihat ,bahagia selalu......
AYAH SENTIASA HERO AKAK....

p/s:- hope ayah tahu tuer suma satu hari nanti...
AwEk cUTe, UcUk_Nor
LoVe u'ALL

Thursday, June 17, 2010

First A W A R D????

PAtUtnYer AQ daH Wat ENtrI niER mInggU LePas DI sbbkAN mAlaz t'TanGuH Lah
smPai Ke Hari nier...(computer ni lembab sangat m'buatkan aku malaz sangat)...
hAngIn tOL la Aq dgn Kelmbapan komputer nier....
uhuhhhh makin ari makin suka aku mlayan blog nier....
CUMA DOAKAN SAYA AKAN DAPAT KEJE YG BAGUS
JADI DAPAT SAYA KUMPUL DUIT UNTUK BELI LAPTOP BARU..
(dgn itu saya akan lebih rajin m'updatekan blog saya ini)
ehheheheheh tak malukan,buat aper nak malu u're my fren kan....
x m'buangkan masa  aq nk tunjukan award yg aq dapat dari 
adiq aq g-rah YG mmg sentiasa menantikan 
pengupdatedan blog aq nier...

kita sambung dgn award yang aq menangi....terperasan la pula
ehehehehheeh ;p

awardnyer adalah
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

C r E a T i v E  blogger  A W A R D

 

untuk COPY award ni sila kelik sini...

:: PENGERTIAN BERKENAAN AWARD INI ::

PENCIL yang besar
Menunjukkan kesenian yang begitu peka terhadap blog anda 
dan
mencerminkan sesuatu nilai penghasilan.

FILEM bergerak tanpa henti
Menunjukkan AWARD ini di FOWARD 
kepada bloggerist yang betul-betul layak menerima.

LOGO bulat berkelip-kelip
jika di perhatikan betul-betul
ia adalah manusia yang berkepalakan monitor komputer
ini membawa maksud anda adalah seorang yang begitu bijak 
menguasai dunia alam maya ke globalisasi.

DENGAN INI SELESAI SUDAH ENTRI KALI INI...
AQ ARAP SANGAT KORG PUAS ATI LAH YERK DGN ENTRI AQ KALI NIER....
THANKS TO ALL YG FOLLOW ME..
UPS TERLEBIH SUDAH, 
SAMPAI TERLUPA NAK give tagged tu other persom sebenarnya bukan lupa tapi x ada mmber,yg lain dah wat kan..
JADI DI SINI aq nk BERI award nier KEPADA 
SEMUA MEMBER YANG FOLLOW n Baca ENTRI NIER......
cyunk u all......

-THE END-
p/s:- hope dream come true...
AwEk cUTe, UcUk_Nor
LoVe u'ALL
 

Friday, June 11, 2010

23( D U A P U L U H T I G A)is all about me....

meStI adA Yng mEnaNtIKan Aq nyER enTri niEr...
IaLah wahai CiK teYhA yg tlh m'taged saya yg amat malazs nak update blog nier....
kepada CiK gRah yg Ari-ArI M'yUrUh AKU update blog Aq nier s'sudilah yer M'Baca ENTRI Aq kali nier..

aq bkn MaLAZ nk update tp X ada mood la Nak UPdate gUna KOMPUter Ma yG agak LEM nier..
ALwaYS stUCK...ADuhAI Ni pon aq dah KenA tAIP bKali2...
MY LAPTOP is gone.....dah JaHanaM La....u' all nyer adiq kesygn la m'JahAnAMKn nyer 
wahai aTAI N grAH BELiKan LA kakak KsYgN KOwg Ni nOtE BoOK bARU...
EHEHEHEHHEEH:P
Dah SebU Lan aKu TAK lEH main gAme Kat FB....jAhANam TOL...
UHUHUHUHHH....

ok LA dR aQ wat Citer SEdih LagI PJG leBar, AQ nK smBG liK entri Aq nier....
Hope sudi-sUDilAH kEkOwG BaCa ENTri Aq Nier..
x BaCa MaKa x KEnaL lAH Awek CuTE nIEr
(T'perasan sudah)

1. norzaimira adalah nama yg TELAH DIberiKAn pada AQ oleh parents Aq
atas sebab apa aq pun tak taw la....tapi mak aq ckp ia diberi oleh ayah..
apa makna aq pon x taw la....apaleh wat time jer ler...
MIRA adalah panggilan MANJA aq(MANJA la sangat mcm MIRA IEDORAKAN)...
tapi Sejak aq ada FB Banyak member yg panggil UCUK_NOR(NI lagi manja kan)
eheheheheh apa pon aq tak kisah janji ada nama... 

2. umoq AQ 24 TAhun tapi 29hb nier gEnap LAh UMOQ aq 25tahun...still young ok...
STILL can enjoy (astaghfirullah al-azim)uhuhhh zaman skunk ni x ada ms nk enjoy dah..
dah kena wat2 bTAUBAT bkn tahu BUAT ....
OPS sblum lupa, nnti nk masuk jer 29hb 12 ingat2 la nak bg saya ni hadiah....uhuhhh 
HOPE TAHUN NI DAPAT BANYAK HADIAH HARI JADI

3. aq ni Anak P'tama Dari 7Org aDIk b'ADIK  Sama EMAK 
& Anak ke2 dari 9 adik B'aDik SAMA ayah..
AQ syUNk faMIly aq....kadang2 aq rasa rumit n m'YUSAHKAN 
tapi aq ttp syg dowg lbih dari diri aq..waLauPon dOwg X mgerti n FAhAAM aq..
alwayz love them very much...
4. aq x leh hidop tanpa LAPTOP Aq tapi apa leh buat semua dah jahanam
my HUBBY ckp mbazir jer betol kan koz nanti nak beli baru juga...
masalahnyer biler aQ Leh DApat yg bARu tuer....
aQ BAru jER pIKIr naK BeLI notebook UTK wAT Hantaran Kawen nanti...
pLEZ HElP me....Now i just use MY MOM COMPUTER......Sgt myakitkan Ati n JiWa RaGa...
(ada sesapa sudi belikan @ bagi saya laptop yg baik punyer ker....)ehehehheh tak malu lak aq ni..
juz kidding but still ok if i can get a new laptop.....

5. nIEr la Paling AQ x Gemar dLm hIdUp Aq nIEr.....aq nIeR CEPAT MARAH...
BAK kata org pANAS bRAN....bIlA Dah MELEtop MalU sENdiRi...
Serious Nyer MalU Lak tUer, mYesaL tU X aDAlH....
MalU gIler tU Mmg La, smPai x Leh NK tngOk MuKa OwG yG aQ MaRa tuer...
(daRI ITU Aq mULa BelJar untUK mJdi SOwnk Yg P'yBAR)...
aLHAMDuLIiLLAH Skunk Aq dah Kurang Cikit PaNas BaraN...
X leh nak Buang Habiz sbb tu bkn la MIRA....

6. iNSyALLAH akan mJadi tunangAN mohd RIDZUAN awal bulan 8 Nier 
DAN mjadi suri hati nyer awal BULAN 2@3 Tahun Hadapan...
(doa2kan la tercapai impian murni saya nier yerk)

7. aq ni seorg yang setia pada cinta..
serious tak tipu der,selagi p.we aq tak curang aq leh time kekurangan dia
walaupun ada yg datang lebih baik dari dia...
i juz love him everyday.eveytime n alwayz him (mohd ridzuan)

8. aq x leh time kalau owg mgata aq belakang2 n 
aq x leh gak time owg ngutuk aq dedepan aq..
aq lagi suka owg tu cakap cara belapik apa yang dia tak suka dengan aq
koz klu la aku sentap dgn kekata dier abiz la dia kena kutuk dgn aq lak...
nak kena leh la cuber.....ehehehhehehe ;p
x mau,x mau, x baik gado....

9.aq suka dengar lagu dari kecik hingga besar tak leh nak buang tebiat nier..
aq suka layan semua jenis genre lagu yang leh masuk ke dalam halwa telinga aq nier...
dulu waktu sek aq duk asrama aq x leh tinggalkan walkman aq
(zaman tu mana ada telipon @mp3@ipod@bnda2 yg canggih mcm skrung nier)
klu kn rampas jer walkaman tu aq akan beli baru....smpai cik aq jemu nk rampas
n aq paling rapat dgn cik displin desebabkan perangai pelik aq ni...
tapi cik aq ni sayag aq ok not hate me....
tapi dizaman sekarng aq suka download lagu, dengar sampai jemu,
lepaz tu simpan sampai nk meletop hard disk aq nier...ahahahahah
dah leh wat kedai masuk lagu ker handfon @ mp3 @ burn cd...
skunk penyakit aq dah b'jangkit kpd adiq2 aq.lagi terok kot dr aq.
10. sensitif la jg....cepat touching...tapi suka nagis kat hubby kita jer..
sebab dia tak suka tengok kita nangis jadi dia akan pujuk supaya aq x nangis lagi..
11. suka lepak kat umah jer....
entah la aq rasa semak berjalan tak tentu hala tuju 
dan ditempat yg dipenuhi org....tapi ada masanyer nak juga la berjalan2 cuci mata.. 

12. my peberet color is blue n red...
tak taw la naper tapi mmg blue n red selalu menangkap biji mata aq nier...
eheheheheh jadi baju aq sll banyak kaler ni ler...

13.aq suka no.2 kerana tak SEMESTI NYER no. 1 tu best...
Biaq kita No.2 Tapi kitaa b'jaYa...

14. aq suka tengok cite genre romantik (so sweet),funny (leh gelak sampai kering gusi la)
horror(terkejut den dibuak nyor bilo antu tu kuar)  

15. x lupa juga aq ni penyanyi yg tak asing lagi dikalangan adiq beradiq aq koz 
aq nyer sore lagi sedap  dari dowg(juz kidding)
mmg peberet melalak...kalau ada masa kitowg akan g karaoke bersama2...
adik aku dah dijangkiti virus menyakitkan tekak nier....
LOVE KARAOKE AT ADALAH....... 

16. uhuhuhhh aq paling takut tempat tinggi koz aq ni gayat sangat,gayat yg tak terkata..
bak kata ada sepupu aq DD:- APAlah k.mira ni BESAR jer TAPI takut TMPT TINGGI..
ni sewaktu aq NAIK IOI malaysia di titiwangsa...

17. x lupa juga aq ni seorg yg  suka mbaca...
dulu waktu sek rajin la layan novel, aq leh habiz kan novelyang tetebal dalam 1hari @ 1hari setengah..tanpa wat benda lain juz makan minum tido n mandi jer...
tapi sekarang aku lagi minat nak baca buku2 agama,motivasi yang mbimbing aq n mberi aq semangat dlm hidup aq nier..

18. aQ SOWNG YG PANTANG DICABAR....
aq leh jer wat kejer giler biler dicabar..tapi sekarang aq cuba cool biler dicabar..
tak nak dah wat keje giler...

19. aq suka g shopping gedget terbaru d pasaran...sekarang ni akan ngah usha2 
handfone blackberry yang terbaru.....aq minat giler tepon tuer....what do u think ok tak??
tapi aku minat giler benda2 yg berkenaan dgn gadget nier....

20. aq nier owg nyer simple n sempoi jer....
tak minat over2 sangat...mengelikan.....
21. citer-citer aq duluialah nak jadi doktor n sekalang aq nak jadi 
businesswoman yang berjaya tapi still blom ada modal untuk memulakan biz
yg myakinkan....
22. klu boleh aq nak sambg belajar lagi utk ambil degree tapi tak dapat diteroskan
atas sebab2 tertentu............tapi insyallah bila tiba masanyer
akn aq capaikan gak impian aq ni...doa2 kan la yer..
tapi aq doakan adik aku akan sambung hingga ker peringkat yg lebih jauh dari yg aq impikan..
amin....

23. akhirnya sampai juga yang ke  23..ponik den pikir kan dah....
tapi apa yang pasti aq suka berkawan dan aq arap kowg dapat kenal aq dgn lebih rapat
jgn takut untuk kawan dgn aq...
kalau dah kawan dgn aq korg akn rasa aku ni funny sangat n seorg yang sangat jiwang taw...

eheheheheh love u all....
sapa yang rajin tu leh la sambung untuk menceritakan 23about ur self...
aq x taw la nak tagged sapa....
ehehehehhe ;p



AwEk cUTe, UcUk_Nor
LoVe u'ALL

   
   
  

Recent posts

 

Blogger news

Blogroll

About