Pages

Friday, October 22, 2010

TENTANG AKU.+ORG YG AKU SAYANG........(bab pertama)

AK TAK TAK TAW NAPER KALI NI AK NAK TULIS ABOUT THIS......maybe banyak yg belaku kebelangkan nier... ia membuatkan aku teringat zaman ak dahulu dan kenangan2 yang telah mendewasakan aku....

aku dilahirkan oleh pada tahun 29.12.1985 lagi sebulan lebih genap la umur aku yang ke 25...muda lagi.....thanks mom(m.cik johara rasol) koz u i am here....(love u so much)...terima kasih tak terhingga kerana sanggup melahirkan aku.....akak sayang sangat kat emak....walau apa jadi akak akan cuba bahagiakan hidup mak....

NORZAIMIRA BINTI AMIL ADALAH NAMA YANG DIBERI OLEH AYAH....
TAK TAW AKU APA MAKSUDNYA....JANJI ADA NAMAKAN ACCEPT JER LA...
PANGGILAN MANJA IALAH miera,zaimira,amirah.....tapi anak buah kita nanti kena panggil kita...aunty ngah @ mama ngah....baru meletop....eheheheheh ".
Aku mempunyai KAKAK BERLAINAN EMAK TTP SAMA AYAH JADI ADIK BERADIK BETOL LA KAN....walaupon kita berlainan emak..i know she never love me like me love her....maybe becoz she jealous me.....nmungkin juga dia rasa tertekan dgn keadaan hidup dia....aku mudah kesian dkt dia walau apa pon yg dia lakukan terhadap aku dari kecik hingga sekarang...aku tak reti berdendam dgn dia sikit pon.....kadang2 aku frust dgn diri aku yang org lain anggap ganaz tapi hakikatnyer sebaliknyer....DON'T JUDGE PEOPLE FROM THE COVER....betol ke tak pepatah aku ni pon aku tak tahu la......WAlau apa jadi aku tetap hormat dia kerana dia kakak aku.....


MAK +AYAH AKU NI BANYAK ANAK.....JAdi ramai la adik beradik aku....selepas aku lahir la adik aku yang bernama MOHD NORAZMAN(aman),NORFATEHA AMIL(teyha atai),NORHIJRAH AMIL(jirah)  , NORHIDAYAH AMIL(dayah), NORSYUHADAH AMIL,MUHAMMAD MUSTHAKEEM(mus@akeem).........ni kiranyer mak sama + ayah pon sama......
bila mak dan ayah aku bercerai kami berpecah kepada 2......setengah duk dgn ma dan setengah lagi duk dengan ayah bagi adil la kot.....jadi kitorg jarang jumpa tapi dalam hati rindu dan teringat2 sangat kat adik2 aku yang duk dgn ayah...mcam tu gak la dorg kot....sebab aku taw adik aku mesti macam aku berjiwa penyayang dan sentiasa penting kan keluarga................i love them so much.....tak terkira kasih sayang aku nier...walaupon aku selalu memarah,garang,mulut jahat...aku tak reti la sebab kehidupan aku dari kecil sentiasa dgn kawan...bila cuti sekolah jer dgn korg,tu pon aku selalu g duk uma mak cik......jadi aku tak reti nak memanja kan korang..DAN TAK LUPA JUGA MAK SELALU PESAN KAT AKU....MACAM MANA KO DGN KAWAN MACAM TU LA DGN ADIK BERADIK...maksud mak aku dulu kira kalo aku ni boleh baik dgn kekawan mcm tu la dgn family tapi mesti lebih kan family dr keluarga...AKU sentiada macam ni dgn kawan pon mcm ni...dgn korg pon mcmnier...AKU mmg DIRI aku..aku sentiasa ingin kan korg dapat yg terbaik dalam hidup korang....bila dah senang jangan lupa mak dan ayah.....kerana dorg la kita sampai tahap ni...kalo bukan mak melahirkan,mengandung,menjaga dgn penuh prihatin kandungannya...tak mungkin kita seperti sekarang..mak the best kerana melahirkan kitorg 7beradik tanpa jemu dan letih....dah la banyak perangainyer..dan kalo bukan ayah x kan ada kita dlm perut mak kan.....dan kalo bukan kerana dia ego,garang,masam jer muka tu membuatkan kita takut untuk mrmbuat pekara yg tak baik....dan kerana dia sentiasa pentingkan kerje...kerja...kerja...hingga sekarang...kita tak mungkin boleh sebesar nier.....kiranya kerana mereka la kita membesar sampai sekarang....thanks juga ayah kerana memberi kitorg peluang belajar lebih jauh..

opsss terlupa gak aku ada seorg lagi adik berlainan emak juga...kira emak terbaru la...kitorg panggil dia UMIE....tetiba jer rasa nak nyanyi lagu umie........eheheheheheh ", adik bangsu aku ni seoprang perempoan bernama SITI AISYAH AMIL(ecah).....aku tak berapa rapat tapi aku sayang dia..adik walaupon kita tak rapat k,mira harap sangat adik berjaya macam kakak yang lain.....dia mmg lain pada kitorg mungkin disebabkan dia anak manja dan anak tunggal umie....aku juga berterima kasih kepada UMIE kerana menjaga adik aku selepas ppisahan emak n ayah.....walaupon umie kuat membebel dan sebagainyer....

aku memang suka hidup buat hal aku jer.duk uma ,lepak kat uma...layan internet,lagu n movie....kalo mood aku ok aku suka la nak enjoy sana enjoy sini...tapi aku lagi suka kuar dgn family,sedara mara n mak cik2 aku jer....aku ada sifat kedekut mungkin sebab kehidupan yang susah mengajar akukan..lebih cekal n tak suka bergantung hidup pada org lain....paling penting aku tak suka menyusahkan org lain....aku mudah kesian kat org...terutama dkt family akulah...

SEDARA MARA yang rapat dengan aku ramai sangat tak terkata.......LOVE LA KAT KORANG...tak kira yang sepupu lelaki @ perempuan....semua gila2.......ahahahahah kitorg ada penubuhan group kitorg sendiri...GROUP JEBON PUAKA...suma cucu cicit arwah haji pawang salleh wajib join..... kitorg SAYANG sangat kat arwah atuk kitorg......tersangat2.....,dia seorg atuk yg terbaik n penyayang...aku ingat lagi waktu zaman kanak2 akuu,kalo kitorg balik kg atuk akan belikan gula2 dalam bekas yang ada gula halus tu, ada banyak gula2 dlm bekas tu(gula-gula gulkosa kot)sorg satu bekas taw.....tak yah share2 tapi bila ada yang balik kena la bagi sikit...cibuk tol dorg tu.....kalo arwah atuk masih hidup tak mungkin keluarga aku akan begini tapi mesti ada kebaikan dlm musibah yang kita hadapikan..

MAK2 SEDARA....aku lebih rapat dgn mak2 sebelah emak aku...dari aku kecik sampai sekarang la....dari  mak n ayah bersama lagi....adik beradik aku kan ramai jadi dorg leh la pinjam kitorg sesuka ati...jadi meringankan beban mak aku sikit...sebab kitorg kalo dah rerami tu ada jer la....biasa lah bebudak....sampai sekarang aku still rapat dgn dorg...sampai dah masak dah dgn perangai memasing..dah macam kawan jer..LOVE KORG JUGA......

SEKARANG AKU DAH TAMBAH SORG YANG AKU SAYANG.
 MY HUBBY...MOHD RIDZUAN BIN KADIR(eone_my hubby)....Dia lah tunang aku...baru jer tunang pada raya ke3 tahun 2010 bersamaan 19/09/2010.....hopefully jodoh aku hingga akhir hayat,,,,,,ammeeennnn

ok lah aku dah penat menghupdate dairy-cyber aku ni dah.....dan aku dah ngantuk sesangt...
esok aku akan sambung bab yg ke2....jengjengjeng....nak citer apa yerk....banyak lagi yang aku nak citer....seronok gak menghupdate dairy-cyber ni....mcm menulis dairy(ak mmg suka tulis dairy)...
 BYE....BYE..SEMOGA INDAH DIHARI YANG AKAN DATANG...

p/s:kepada yang rajin menulis dairy jangan menyepah2kan dairi anda itu kerana nanti bapa @ mak anda akan terbaca....kantoi.....ahahahahah ",





AwEk cUTe, UcUk_Nor
LoVe u'ALL

2 comments:

she jirah said...

ejaan nama org silap la.

ucuk nor said...

apa yg silap nyer jirah...betol la..

Recent posts

 

Blogger news

Blogroll

About